Waarom kiezen voor emdr therapie?

Soms krijgt u in uw leven te maken met ervaringen die traumatisch blijken te zijn. Hierbij moet u bijvoorbeeld denken aan verkeersongevallen, het plotselinge verlies van een dierbare maar ook andere vervelende gebeurtenissen kunnen uitmonden in een posttraumatische stressstoornis. Het goede nieuws is, dat er tegenwoordig heel efficiënte behandelmethoden beschikbaar zijn om de effecten van uw trauma te verminderen, of om het trauma zelfs in zijn geheel weg te nemen. Een methode waar u zeer veel baat bij kunt hebben, is emdr therapie. Wanneer we spreken over emdr therpapie, spreken we over Eye Movement Desensitisation and Reprocessing. Zoals het woord al doet vermoeden, gaat het hier om een behandeling die gebaseerd is op basis van oogbewegingen. Wanneer u geïnteresseerd bent in het ondergaan van emdr therapie, is het aan te raden om dit te doen onder begeleiding van een professional. Bij Delphia.be bent u hiervoor aan het juiste adres. Delphia.be heeft namelijk jarenlange ervaring met deze succesvolle emdr therapie en heeft in de loop der jaren al heel veel mensen geholpen bij het verlichten van hun klachten. In een zeer groot aantal van de gevallen, is het trauma zelfs volledig verdwenen.

Hoe werkt emdr therapie?

Emdr therapie werkt op basis van oogbewegingen. Wanneer u besluit deze therapie te ondergaan, zult u tijdens een aantal sessies (minimaal drie) teruggaan naar de traumatische ervaring. U hoeft niet bang te zijn want een professionele therapeut zal u in dit proces begeleiden. Terwijl u teruggaat naar het moment waarop u uw angst ontwikkelde, zal de therapeut u aan de hand van oogbewegingen als het ware met andere ogen naar uw trauma te laten kijken. Dat is de grote kracht van emdr therapie; u wordt op eenvoudige wijze anders geconditioneerd waardoor u uit uw oude gedachtenpatroon komt. Heel veel mensen hebben heel erg veel baat bij deze emdr therapie. Zo is het bijvoorbeeld heel goed mogelijk dat mensen die lijden onder hyperventilatie of andere soorten paniekaanvallen, na een aantal sessies al heel veel minder klachten ervaren. Hetzelfde geldt voor mensen die een nare gebeurtenis hebben meegemaakt en soms overvallen worden door depressies. Het is daarom ook niet voor niets dat steeds meer therapeuten emdr therapie toepassen. Het is namelijk een van de meest efficiënte behandelingen die er momenteel bestaan. Het grote voordeel van deze emdr therapie is gelegen in het feit dat deze zo effectief en efficiënt is; het is heel goed mogelijk dat u na de eerste sessie al verschil merkt.

Informeer naar de vele mogelijkheden en toepassingen

Wanneer u momenteel graag meer zou willen weten over de mogelijkheden die emdr therapie u zou kunnen bieden, raden wij u aan om even een kijkje te nemen op de geheel vernieuwde website van Delphia.be. Hier kunt u alles lezen over de toepassingen van deze therapie, hierbij moet u bijvoorbeeld denken aan:

  • vermijdingsgedrag
  • hyperventilatie
  • seksueel misbruik

Ook kunt u even op het internet op zoek gaan naar ervaringen van mensen die deze behandeling reeds ondergingen. U zult merken dat de resultaten van deze behandeling uitermate positief zijn. Wanneer u meer visueel ingesteld bent, kunt u ook even op Youtube kijken. Hier vindt u namelijk heel veel filmpjes waarin u heel nauwkeurig wordt uitgelegd hoe deze behandeling in de praktijk toegepast wordt. Kijk vooral even naar deze filmpjes, heeft u daarna nog vragen? Neem dan gerust even contact op met Delphia. Dit kan zowel telefonisch alsook via de mail. Aarzel daarom vooral niet langer en neem vandaag nog even contact met ons op. Wij staan u namelijk graag te woord en kunnen al op korte termijn een afspraak met u inplannen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn