Trapliften geven vrijheid

handicare-traplift.be - TrapliftenRaakt u ook steeds meer bewegingsvrijheid in uw eigen huis kwijt doordat u minder mobiel wordt? Dan kunnen trapliften voor u een uitkomst zijn. Veel mensen zullen ervaren dat op het moment dat zij ouder worden, het steeds lastiger wordt om trappen op en af te lopen. Ook een ongeluk of een operatie kunnen redenen zijn dat het voor u bijna niet meer mogelijk is om dit nog zelfstandig te kunnen doen. Dat is uiteraard erg onplezierig, u blijft immers graag zo zelfstandig mogelijk en u wilt niet steeds de hulp van anderen in hoeven roepen op het moment dat u iets van de bovenverdieping wilt hebben of zelf naar boven moet komen. Trapliften bieden in dergelijke situaties uitkomst en zijn een erg handig hulpmiddel om uw zelfstandigheid te behouden. In veel huizen is de indeling immers zo dat de slaapkamers boven zijn, net als de badkamer. Deze wilt u toch graag zelf kunnen blijven bereiken, u wilt hierbij niet iedere keer de hulp van anderen in hoeven te roepen. Door gebruik te maken van trapliften houdt u de optie om zelf van de benedenverdieping naar de bovenverdieping te gaan en omgekeerd. Dat maakt ze tot een ideaal hulpmiddel voor iedereen die minder mobiel is.

Langer in uw eigen huis wonen met trapliften

Uiteraard zijn trapliften niet de enige oplossing op het moment dat u minder mobiel wordt, er zijn ook meer rigoureuze stappen die gezet kunnen worden. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om te verhuizen naar een gelijkvloerse woning, waar alles zo gebouwd is dat ook minder mobiele mensen en mensen met een lichamelijke beperking zich gemakkelijk door de woning kunnen bewegen. Maar een verhuizing betekent wel dat u een plek moet verlaten waar u al lang woont. Dat betekent niet alleen afscheid nemen van een huis waaraan u gehecht bent geraakt, maar ook afscheid nemen van uw buurt. Dat is natuurlijk erg jammer en het is fijn om te weten dat trapliften een alternatieve oplossing kunnen zijn. Een andere optie is natuurlijk dat u uw huidige huis gaat verbouwen. Vaak is het wel mogelijk om ook op de benedenverdieping een badkamer en slaapkamer te maken, zodat de noodzaak verdwijnt om steeds naar boven te gaan. Maar dat betekent dat u wel een groot deel van uw woonruimte ongebruikt laat. Dat is natuurlijk zonde en bovendien ook volkomen onnodig, zodra u eenmaal weet dat trapliften ook een goede uitkomst kunnen zijn voor uw lastige situatie.

Handicare heeft voor iedere situatie een traplift

Lijkt een traplift u ook een ideale oplossing, dan is het natuurlijk nog zaak om een exemplaar te vinden dat perfect bij uw woonsituatie past. U kunt hiervoor het beste naar een echte specialist gaan, zoals Handicare Trapliften. Zij bieden een ruime keus op het gebied van deze producten en zij kunnen door hun ruime ervaring u ook als geen ander adviseren over welke trapliften het meest geschikt voor u zijn. Zij bieden bovendien diverse opties:

  • u kunt bij hen kiezen voor nieuwkoop, maar ook voor een tweedehands lift of voor huren
  • zij hebben liften voor rechte trappen, maar ook voor ronde
  • de lift kan zowel aan de binnenzijde van de trap gemonteerd worden als aan de buitenzijde
  • de traplift kan aangepast worden aan uw persoonlijke wensen en situatie

Uiteraard voldoen alle trapliften in het assortiment van Handicare aan de hoogste eisen wat betreft veiligheid en kwaliteit, zodat u er op kunt vertrouwen dat u er veilig gebruik van kunt maken. Als u een traplift zoekt, dan kunt u hiervoor dus het best naar Handicare gaan!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn