Goede verpakkingstechnieken zijn cruciaal!

Contimeta - VerpakkingstechniekenWe kennen allemaal de spanning op het moment dat je een pakketje verwacht. Je zit de hele dag bij de deur en kijkt elke keer uit het raam of je de bezorger al ziet aankomen. Eindelijk gaat de bel en je rent naar de voordeur. Vriendelijk neem je het pakket in ontvangst en de deur valt achter je dicht. Je pakt het product snel uit maar wat schetst je verbazing, de prachtige vaas ligt in duizend stukken in het folie… Goede verpakkingstechnieken zijn essentieel bij het leveren van pakketten of pallets. Wanneer je geen goede verpakkingstechnieken gebruikt is het risico op een ontevreden klant aanzienlijk groter. De producten die je levert gaan vaker stuk of komen defect aan op hun bestemming (DOA). Bij Contimeta richt men zich op verpakkingstechnieken. Het bedrijf specialiseert zich met name in transportverpakking; hoe kun je een bestelling zo veilig mogelijk de deur uitsturen. Wanneer je gebruik maakt van de diensten van Contimeta zul je geen last meer hebben van boze klanten of retourproducten, je kunt je dus helemaal focussen op de verdere bedrijfsvoering! Neem eens een kijkje op de website http://www.contimeta.com/nl om te zien welke diensten verder worden aangeboden. Wat wordt precies verstaan onder verpakkingstechnieken? Met verpakkingstechnieken doelt men voornamelijk op het verpakkingsmateriaal dat wordt gebruikt bij het verzenden van een pakket of een pallet. Je hebt diverse opties bij het inpakken:

  • Wikkelfolie
  • Stretchfolie
  • Krimpfolie
  • Omsnoeringsband
  • Bindkoord
  • Verpakkingstape

Wanneer producten verpakt moeten worden gebruikt men vaak folie. Er zijn verschillende soorten folie en dus ook verschillende verpakkingstechnieken. Wikkelfolie wordt vaak gebruikt bij het stabiliseren van pallets. Wanneer grote pallets met bouwmateriaal moeten worden verzonden is het erg belangrijk dat deze goed stabiel staan en niet omvallen. Wanneer één pallet een andere omver drukt kan dit grote gevolgen hebben. Met een laag strakke bescherming kan dit voorkomen worden. Met wikkelfolie breng je deze laag eenvoudig aan. Je moet rekening houden met de lading die je vervoert bij het bepalen van de verpakkingstechnieken die je gaat gebruikt. Rekfolie (stretchfolie) werkt bijvoorbeeld heel goed bij producten die nog wat uitzetten tijdens het verzonden. De rekfolie kan zich aanpassen aan de omstandigheden, waardoor de bescherming intact blijft. Krimpfolie werkt logischerwijs op een tegengestelde manier. Wanneer de artikelen die je verstuurt nog wat krimpen tijdens de reis is het belangrijk dat de folie ook krimpt. Gebeurd dit niet, dan kunnen de artikelen toch gaan schuiven en kan het folie scheuren. Bedenk altijd goed welke verpakkingstechnieken je wilt gaan gebruiken!

Verpakkingstechnieken; wie is verantwoordelijk?

Wanneer een pakketje of een lading beschadigd is dan ontstaat er gelijk een probleem: wie is verantwoordelijk? Als bedrijf wil je natuurlijk niet dat jij de schuld krijgt en er zijn een aantal stappen die je kunt zetten om dit te voorkomen. In de eerste plaats kun je kiezen voor een verantwoordelijke vervoerder. Door gebruik te maken van een erkend vervoersbedrijf geef je een stuk verantwoordelijkheid uit handen. Jij zorgt immers dat de lading veilig bij deze vervoerder komt en deze regelt de rest. In de tweede plaats kun je gebruik maken van goede verpakkingstechnieken. Goede verpakkingstechnieken doen heel veel om je geloofwaardigheid hoog te houden in een conflictsituatie. Wanneer jij elke maand honderden ladingen zonder probleem aflevert, hoe groot is dan de kans dat het deze keer wel aan jouw bedrijf ligt? Je kunt jezelf dus indekken door te zorgen voor goede verpakkingstechnieken waaraan niet getwijfeld kan worden. Je kunt jezelf ook het volgende afvragen: wanneer elke maand tientallen ladingen sneuvelen, hoe betrouwbaar ben je dan als aanbieder? Goede verpakkingstechnieken zijn essentieel om grote hoeveelheden producten moeiteloos te kunnen leveren. Je kunt deze verpakkingstechnieken laten testen door Contimeta. Wanneer professionals jouw verpakkingsmateriaal grondig hebben onderzocht kunnen zij besluiten of de gemiddelde kwaliteit hoog genoeg is. Je hebt dan in een conflictsituatie altijd een partner, die andere partijen kan verzekeren dat correcte verpakkingstechnieken zijn gebruikt. Laat je niet misleiden: kies altijd voor verpakkingsmateriaal dat goed bekend staat. Er zijn een heleboel goedkope merken op de markt die snel kapot gaan. Deze besparen je misschien wat geld bij de aanschaf, maar kunnen daarna voor een heleboel problemen zorgen. Kies daarom altijd voor kwaliteit en laat deze kwaliteit nagaan door een erkende specialist in verpakkingstechnieken.

Nieuwe apparaten kopen

Ben je toe aan nieuwe verpakkingsmachines? Bij Contimeta vind je wat je zoekt. Dit bedrijf heeft tientallen machines klaarstaan op de testlocatie, waardoor je eerst eens even kunt zien hoe de machines werken voor je tot aanschaf overgaat. Er kunnen verschillende dingen worden getest waaronder foliewikkelen, bundelen, omsnoeren en dozen sluiten. Andere zaken, zoals foliedruk, kunnen ook gemeten worden. Ben je niet direct op zoek naar een gloednieuwe machine maar wil je wel innoveren, dan heeft Contimeta ook verschillende tweedehandse apparaten op voorraad. Je betaalt dan niet de volle mep en houdt een beetje geld over voor andere investeringen. Het bedrijf zet de machines zonder extra kosten neer op jouw locatie. Hiernaast regelen zij al het onderhoud dat aan de apparaten moet gebeuren. Kortom: je hebt er zelf helemaal geen omkijken naar! Wacht niet langer, ga vandaag nog naar http://www.contimeta.com/nl en bekijk wat je opties zijn. Hoe langer je wacht, hoe meer dingen fout kunnen gaan, zorg dat je de zaakjes goed op orde hebt. Neem snel contact op via het contactformulier op de website of stuur een e-mail. Natuurlijk kun je ook altijd telefonisch contact opnemen via het Nederlandse telefoonnummer.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn