Bolivie reizen

Naar Bolivie reizen voor de vakantie is iets wat veel mensen nog nooit hebben overwogen. Dit is zonde, het is echt een zeer bijzonder land dat er om vraagt om ontdekt te worden. Zoek jij tijdens je vakanties vooral zon, strand en zee, dan ben je hier niet aan het juiste adres, maar de wat meer avontuurlijke reiziger kan hier echt zijn hart ophalen. Bolivia hoort zeker niet bij de grootste landen van Zuid-Amerika, maar het heeft nog altijd een oppervlakte dat ongeveer twee keer zo groot is als Frankrijk. Veel mensen zien naar Bolivie reizen als een uitstapje tijdens hun reis naar een van de andere landen in Zuid-Amerika, maar eigenlijk is dit zonde. Door de grote diversiteit die Bolivia te bieden heeft, is het echt de moeite waard om je hele reis hier door te brengen. Met een klein uitstapje tijdens je vakantie naar Argentinië of Peru doe je het land echt tekort. Wil je echt door Bolivie reizen en de grote diversiteit helemaal ontdekken, dan is het echt de moeite waard om hier langere tijd door te brengen.

Bolivie reizen brengen grote diversiteit

Zoals gezegd kun je tijdens Bolivie reizen genieten van een zeer grote diversiteit, vooral op het gebied van natuur. Ondanks dat het lang niet zo groot is als bijvoorbeeld Argentinië, kun je er toch van heel veel verschillende landschappen genieten. In het westen vind je de Andes, met als hoogste top de Nevado Samaja van maar liefst 6542 meter. Het oosten bestaat juist helemaal uit laagland, je vindt hier een deel van het grote Amazoneregenwoud. Dit is een vochtig, tropisch gebied en tegelijkertijd vind je in het zuidoosten de droge tropen van Chaco. Tussen het hoogland en het laagland bevinden zich prachtige valleien, met zeer vruchtbare gronden. De reden waarom de meeste mensen naar Bolivie reizen, is het zien van de grote zoutvlaktes. Deze Salar de Uyuni vind je in het westen en is een echte trekpleister. Een andere bezienswaardigheid is het Titicacameer, gelegen op 3810 meter het hoogste bergmeer van de wereld. En dan zijn er in het noorden van het land nog de oerwouden met grote rivieren. Er kan dus met recht gezegd worden dat dit een van de veelzijdigste landen van de wereld is op het gebied van natuurschoon. Je vindt er een ruime keur aan zeer uitzonderlijke flora en fauna en dat maakt door Bolivie reizen absoluut de moeite waard.

Atacama biedt prachtige reizen

Natuurlijk kun je tijdens het door Bolivie reizen niet alleen genieten van prachtige natuur, er is natuurlijk ook op cultureel vlak genoeg te beleven. Zo kun je er bijvoorbeeld genieten van:

  • prachtige Inca ruïnes
  • de heksenmarkt in de stad La Paz
  • vele historische gebouwen in Sucre
  • Potosi, een zilvermijnstad met prachtige architectuur

Zowel voor natuurliefhebbers als voor cultuurliefhebbers heeft het land dus echt genoeg te bieden. Hoe stel je nu de ideale reis samen? Je kunt het beste gewoon kiezen voor een van de Bolivie reizen van Atacama. Deze reisorganisatie heeft zich gespecialiseerd in reizen naar Zuid-Amerika en kan daardoor als geen ander de mooiste plekjes in haar reizen samenvoegen. Omdat er zoveel te genieten valt in Bolivia, heeft Atacama verschillende rondreizen samengesteld. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een reis die je vooral door de hoogvlaktes laat trekken of je kiest voor een rondreis met alle hoogtepunten van het land. Ook bieden zij diverse rondreizen aan waarbij je een bezoek aan Bolivia combineert met een van de buurlanden. Waar je ook voor kiest, door Bolivie reizen kun je het best doen met een van de rondreizen van Atacama!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn