Aanschaf van Stevia zoetjes

Stevia is een speciale zoetstof die de laatste tijd in steeds meer producten wordt toegepast. Men gebruikt Stevia in de productie van kwark, bij het bereiden van pannenkoeken of als ingrediënt om een lekkere soep te maken. De zoetstof is tot wel 200 keer zoeter dan suiker en is dus uitermate geschikt om een gerecht op smaak te brengen. De stof is zowel te gebruiken bij warme als koude gerechten. Stevia zoetjes worden met name gebruikt in de koffie of bij de thee. In plaats van een suikerklontje voegen mensen één of twee Stevia zoetjes toe aan hun kopje. Lekker natuurlijk, maar is het ook gezond voor je? Stevia kan volgens de EU gewoon geconsumeerd worden. Stevia heeft een E-nummer, wat betekent dat de stof is goedgekeurd door de Europese Unie. Bij de aanschaf van Stevia zoetjes moet je echter wel goed oppassen. Je moet namelijk goed kijken naar de ingrediënten in de zoetjes die je koopt. Hier kunnen een aantal dingen mee aan de hand zijn:

  • Overbodige ingrediënten toegevoegd
  • Toch suiker aanwezig

Goede Stevia zoetjes bestaan uit Stevia en niet al te veel andere ingrediënten. Pure Stevia is niet erg lekker en daarom worden over het algemeen nog een aantal gezonde stoffen toegevoegd. Het komt echter regelmatig voor dat een fabrikant besluit toch ook andere minder gezonde stoffen toe te voegen aan zijn of haar product. Het komt daarom voor dat Stevia zoetjes ingrediënten bevatten die in grote hoeveelheden niet goed voor je zijn. De voornaamste boosdoener in dit geval is suiker. Stevia zoetjes zijn bedoeld om suiker in de koffie te vervangen, maar soms wordt suiker gebruikt om de zoetjes lekker te laten smaken. In plaats van alleen het zoete effect wil men ook de smaak van suiker en daar is toch echt suiker voor nodig. Het is natuurlijk een beetje raar dat in suikervervangende producten de grondstof toch wordt toegevoegd. Het is nog erger dat soms helemaal niet staat aangegeven dat men dit heeft gedaan. Je zult de ingrediëntenlijst door moeten spitten om erachter te komen of dit het geval is. Stevia zoetjes zijn over het algemeen prima te gebruiken, maar bekijk dus goed welke extra stoffen door de fabrikant zijn toegevoegd. De producten van http://www.steviaproducts.be/ voldoen aan de hoge standaarden die de consument eist. Op de site staat in detail beschreven welke ingrediënten zijn toegevoegd zodat je altijd precies weet waar je aan toe bent! Zoek je naar Stevia zoetjes, dan ben je hier aan het juiste adres!

Stevia zoetjes en diabetes

Diabetes, of suikerziekte, is een aandoening waarbij de pancreas niet meer of slechts gedeeltelijk functioneert. De pancreas, alvleesklier in de volksmond, regelt de bloedsuikerspiegel en zorgt dat alle suikers die in het bloed terechtkomen netjes worden afgebroken. De pancreas maakt een specifiek hormoon, insuline, dat ervoor zorgt dat suikers die zich in de bloedbaan bevinden eenvoudig door het lichaam opgenomen kunnen worden. Iemand met suikerziekte maakt niet genoeg insuline aan, waardoor suikers te lang in het bloed blijven zitten en veel schade kunnen aanrichten. Iemand met suikerziekte moet daarom om de zoveel tijd handmatig insuline toedienen. Dit gebeurt met pillen of met een injectienaald. In het meest vervelende geval komt er zelfs een insulinepomp aan te pas. Je kunt je voorstellen dat mensen met deze aandoening hun suikerinname ontzettend goed in de gaten moeten houden. Stevia is voor deze mensen een oplossing. Stevia wordt niet op dezelfde manier afgebroken als suiker, waardoor de alvleesklier geen insuline hoeft af te geven. Er ontstaan geen problemen in het lichaam en dat is natuurlijk ideaal voor diegene die door de ziekte is aangedaan. Stevia zoetjes bieden voor deze mensen daarom uitkomst. Twee Stevia zoetjes in de koffie brengt de koffie weer lekker op smaak zonder dat de suikerspiegel stijgt. Kortom: goede Stevia producten, waaronder Stevia zoetjes, zijn voor deze mensen ontzettend belangrijk. Je snapt nu misschien hoe belangrijk het is dat er geen extra suiker aan deze producten is toegevoegd. Wanneer er toch suiker in het zoetje zit stijgt de bloedspiegel wel, zonder dat de persoon in kwestie dat doorheeft, wat kan leiden tot nare situaties. Om te voorkomen dat mensen met diabetes in de problemen komen is het belangrijk goede Stevia zoetjes in huis te halen. Koop ze bij een fabrikant die eerlijk is over de ingrediënten en die rekening houdt met deze doelgroep!

Een heerlijke chocoladereep?

In dit artikel is met name gesproken over Stevia zoetjes, maar er zijn nog tientallen andere producten van Stevia op de markt. Wat dacht je bijvoorbeeld van een heerlijke chocoladereep, zonder toegevoegde suikers! Deze chocoladereep smaakt net zoals die in de supermarkt, maar is ook te nuttigen voor mensen met diabetes of mensen die minder suiker willen eten. Suiker is een belangrijke veroorzaker van overgewicht, het komt dus vaak voor dat mensen minder suiker willen nuttigen in tijdens hun dieet! Naast chocoladerepen bestaat er ook jam, snoep en zelfs poedersuiker. Eigenlijk ieder product waar je normaal gesproken suiker voor zou gebruiken kun je ook met Stevia produceren. Surf snel naar http://www.steviaproducts.be/Stevia-zoetjes-kopen-Steviala en bekijk het volledige assortiment. Waar je ook naar op zoek bent, deze site verkoopt het! Heb je vragen over de producten, dan kun je eenvoudig een mailtje sturen. Binnen 24 uur heb je vaak al een reactie terug! Wil je liever even telefoneren, dan is dat ook mogelijk! Soms kan het toch fijn zijn om iemand persoonlijk te spreken. Ga dus direct naar bovenstaande site en bestel vandaag nog!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn